+4.0723.226640 contact@wildwatch.ro

CIRCUMEUROPA, prima expediție fluvio-maritimă a unui echipaj românesc în jurul Europei

Asociația Wild Watch anunță lansarea proiectului CIRCUMEUROPA, prima expediție fluvio-maritimă a unui echipaj românesc în jurul Europei. Perspectiva acestei expediții unice în România înglobează atât dimensiunea științifică prin cercetarea nivelului de poluare a apelor prin care va naviga echipajul, cât și cea culturală, navigând și generând performance-uri în peste 15 dintre actualele și fostele Capitale Europene ale Culturii. Legând 5 râuri, 4 mări, un ocean și 5 strâmtori, cu o ambarcațiune, ambasadorul ideal al faptului că Timișoara este accesibilă și de pe apă, prin această explorare culturalo-științifică am identificat necesitatea conștientizării că râul Bega poate fi o poartă importantă spre orice loc din Europa. Pornind din România, traseul explorării cuprinde Serbia, Bulgaria, Turcia, Grecia, Italia, Malta, Franța, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Germania, Austria, Slovacia și  Ungaria, trecând prin unele dintre actualele și fostele Capitale Europene ale Culturii. 

“Apele sănătoase sunt fundamentale pentru toată viața de pe pământ, dar din păcate ele se află într-un moment critic acum. Cultura este esențială pentru devenirea noastră ca ființe inteligente. Sportul este fundamentul sănătății oamenilor. Suntem hotărâți să facem tot ce putem pentru a ajuta. Este o provocare imensă să devenim proactivi în următorii ani, atunci când vorbim despre mediul înconjurător și cultură. Aceasta este ocazia de a avea un impact semnificativ la nivel European. Prin Cultură, Știință și Sport avem puterea de a accelera schimbarea, nu avem timp de pierdut.” Cristian Ilea, inițiator CIRCUMEUROPA. 


Pentru a demara această expediție cu implicații culturale și de cercetare, echipa CIRCUMEUROPA este deschisă colaborărilor, încurajând implicarea finanțatorilor și a partenerilor. În acest sens, invităm doritorii de colaborare să ne contacteze prin e-mail și telefon (contact@circumeuropa.com +40723226640 – Cristian Ilea).

Explorarea ca stare de spirit a fost dintotdeauna unul dintre motorii evoluției omenirii. A venit timpul ca prin evoluție să înțelegem explorare cu scopul de a salva: viața marină, animalele sălbatice și să oprim poluarea. 
Pentru mai multe detalii, vă invităm să verificați site-ul CIRCUMEUROPA și paginile noastre de Facebook și Instagram, dar si prin e-mail și telefon (contact@circumeuropa.com +40723226640 – Cristian Ilea


Despre CIRCUMEUROPA
Această expediție are ca scop cercetarea nivelului de poluare a apelor prin care va naviga echipajul, promovarea canalului navigabil Bega și a orașului Timișoara ca port la Marea Nordului sau Marea Neagră, promovarea artiștilor timișoreni în cele mai importante orașe ale Europei, promovarea în rândul tinerilor a yachtingului și nu în ultimul rând, promovarea